U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Mijn naam is Carolijn van Ditzhuijzen en ik woon met man en kind in de Vijfhoek in het centrum van Haarlem (zie Contact). 

Ik ben gepromoveerd in de experimentele atoomfysica en ik vind het leuk om te begrijpen hoe dingen in de natuur werken. In de moderne natuurkunde, met quantummechanica en relativiteitstheorie, gebeuren allemaal onbegrijpelijke en bizarre dingen; dat blijft spannend. Deze bizarre dingen komen voort uit een hoop moeilijke wiskunde. Die wiskunde klopt als een bus en als de wiskunde klopt, dan zal het wel waar zijn (intussen is er ook al een hoop experimenteel bewezen gelukkig).

Naast de spannende moderne natuurkunde vind ik het ook leuk om jonge mensen de klassieke natuurkunde en wiskunde uit te leggen. Het geeft een goed gevoel als leerlingen aan het einde van mijn les weer een klein stukje natuurkundig of wiskundig inzicht hebben opgedaan, waarmee je ineens zoveel kan begrijpen van de natuur. Je kan alles uitrekenen, alles valt op zijn plaats.

Ervaring

In mijn studietijd in Groningen (1997-2002) heb ik veel scholieren geholpen aan hogere cijfers voor wis- en natuurkunde. Als promovenda experimentele natuurkunde heb ik enkele jaren college gegeven aan eerstejaars natuurkunde studenten. Sinds 2016 geef ik voltijds bijles aan huis aan scholieren in Haarlem en omstreken.